Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/7/5/trafikradion.se/httpd.www/inc/tophead.php:13) in /customers/0/7/5/trafikradion.se/httpd.www/inc/tophead.php on line 17 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/7/5/trafikradion.se/httpd.www/inc/tophead.php:13) in /customers/0/7/5/trafikradion.se/httpd.www/m/se/road/faq.php on line 8 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/7/5/trafikradion.se/httpd.www/inc/tophead.php:13) in /customers/0/7/5/trafikradion.se/httpd.www/m/se/road/faq.php on line 9 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/7/5/trafikradion.se/httpd.www/inc/tophead.php:13) in /customers/0/7/5/trafikradion.se/httpd.www/m/se/road/faq.php on line 10 FAQ - trafikradion.se
back reload
m.trafikradion.se Facebook e-mail Tipstel

FAQ. trafikradion.se

Fråga: Vad är trafikradion.se?
Svar: trafikradion.se är det privata alternativet med trafikinformation för Sverige på ett enklare och snabbare sätt.

Fråga: Vad betyder alla olika färger till incidenterna?
Svar:
Mörkt Rött: betyder att vägen är avstängd pga olycka
Rött: betyder att det är en olycka
Ljust rött: betyder att det är en varning på vägen
Gult: betyder viltvarning
Blått: betyder att det är risk för köer
Grått: betyder annan varning, tex broöppning
Ljusgrått: betyder oftast vägarbete
Grönt: Incidenten är avslutad och oftast fritt på vägen

Fråga: Hur gör jag för att rapportera en incident?
Svar: Se först om det finns med i vår trafikinformation. Gör det inte det så klicka på telefonluren upp till höger så får du numret direkt, antingen till vår trafikcentral på trafikradion.se när den är bemanad eller så kommer du till Trafikverket som tar emot ditt samtal. Om du ringer till trafikverket så välj knappval 4 när du kommer fram.

Fråga: Hur rapporterar jag en akut nödsituation?
Svar: Nödnumret 112 ska användas vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö.

Fråga: Jag har kört på ett djur, måste jag rapportera det?
Svar: Enligt § 26 i Jaktlagen och § 40 i Jaktförordningen måste en sammanstötning mellan motorfordon och björn, varg, järv, lodjur, älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår och örn rapporteras till polisen även om djuret inte är synbarligen skadat. Platsen för sammanstötningen måste också markeras. Att inte anmäla en sammanstötning är straffbart och belagt med böter.
Ring 112 och anmäl olyckan.

Fråga: Hur får jag information vid allvarliga olyckor och kriser?
Svar: Till 113 13 kan allmänheten ringa och få information vid allvarliga olyckor och kriser. Numret stödjer även ansvariga aktörer som kommuner, länsstyrelser och andra myndigheter.

Fråga: Var kommer informationen ifrån?
Svar: trafikradion.se samarbetar med trafikverket. trafikradion.se har egen trafikcentral med bas i Göteborg och har ett eget trafikinfosystem som gör att vi kan producera trafikinfo där vi befinner oss i världen. Vi sammanställer information från er som är ute på vägarna, kontakter med olika myndigheter, många webkameror uppbyggt på vårat sätt och många andra källor. När inte vi är bemannade så kommer informationen från trafikverket.

Fråga: Hur ofta uppdaterar ni informationen på internet?
Svar: Våra mobila websidor uppdaterar automatiskt varje minut, dygnet runt, året runt.

Fråga: Vad har ni för erfarenhet av trafikinformation?
Svar: Vi startade trafikradion.se 2006 för att presentera trafikinfo på ett enklare sätt än tidigare. Före detta så har vi arbetat med trafikinfo för internet och inom radio både public service och kommersiell.

Fråga: Vilka radiostationer sänder er trafikinformation?
Svar: Göteborg: GO FM – Radio Göteborg 103,1 MHz,

Fråga: Kan radiostationer använda er information för rapportering i radio?
Svar: Ja om radiostationen har avtal med oss på trafikradion.se Vi har dessutom mer specialanpassade trafikinfo för just radiostationer. Kontakta oss på telefon 031-145 145 för mer information.

Fråga: Kan andra medier få tillgång till er trafikinfo?
Svar: Ja vi kan erbjuda trafikinfo lokalt, regionalt eller för hela sverige för diverse olika media och vi har även tagit fram några gratis alternativ att använda som finns på våra fullsidessidor under media. Vi kan även "bygga" special trafikinformation på beställning också.

Fråga: Hur många besöker era trafiksidor idag?
Svar: Vi har just nu drygt 400 000 besök och ca 65 000 unika besökare varje månad.

Fråga: Varför är det reklam på era sidor?
Svar: Det betalar vår verksamhet, reklam/sponsorplats kommer från våra annonsörer/sponsorer som hjälper oss att kunna utveckla trafikradion.se och ge er enkel och snabb trafikinformation.

Fråga: Hur kan man kontakta er?
Svar: Vi finns på e-mail info@trafikradion.se Vi finns även på sociala medier, Facebook, Twitter, Google+ samt Instagram, men huvudarbetet ligger på våra mobila webbsidor, trafikradion.se.

Hälsningar
trafikradion.se

m.trafikradion.se