Warning: include(../v5/start/inc_top.php): failed to open stream: No such file or directory in /customers/0/7/5/trafikradion.se/httpd.www/news/index_news.php on line 207 Warning: include(): Failed opening '../v5/start/inc_top.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/0/7/5/trafikradion.se/httpd.www/news/index_news.php on line 207
T News

Sverige får automatiskt olyckslarm i bilar
2017-10-01 [SVT Nyheter]
Från och med 1 oktober kan SOS Alarm ta emot det nya larmet ”eCall” från bilar. En stor hjälp i lägen när en chockad eller kanske skadad förare har svårt att beskriva var han eller hon befinner sig.
Läs mer på SVT Nyheter

Sex av tio vill köpa en laddbar bil
2017-09-28 [MotorMagasinet]
Bilmarknaden kan svänga snabbare än beräknat mot miljöbilar de närmaste åren. Sex av tio bilägare säger att de helst skulle köpa en laddbar bil nästa gång. Tre av fyra män över 56 år uppger att de helst skulle välja en hybridbil vid nästa bilköp men hälften av alla yngre män 28-35 år vill ha en ren elbil.
Läs mer på MotorMagasinet

50 år sedan dagen H
2017-09-03 [Teknikens Värld]
”Håll dig till höger, Svensson”. I dag är det femtio år sedan den största trafikomläggningen i Sveriges historia. Den 3 september 1967 klockan 05.00 gick Sverige från vänster- till högertrafik.
Läs mer på Teknikens Värld

Fords hjulmuttrar håller inte måttet
2017-08-28 [Vi Bilägare]
Den amerikanska advokatfirman Hagens Berman har på uppdrag av flera missnöjda Fordägare lämnat in en stämningsansökan till en domstol i Michigan. Advokaterna menar att de dåliga hjulmuttrarna lett till både farliga och kostsamma situationer för målsägarna och vill att Ford kompenserar dem.
Läs mer på Vi Bilägare

Minilease - ett nytt alternativ till Privatleasing
2017-08-28 [Motor Magasinet]
Avis Minilease är långtidshyra av en bil, utan att behöva varken deposition eller handpenning, eller någon annan typ av lån. Dessutom behöver man inte binda upp sig på 36 månader, utan kan i stället Minileasa bilen från en månad och upp till ett år. Därefter kan man påbörja en nu period.
Läs mer på Motor Magasinet

Alla dieselbilar i Tyskland byggda efter 2009 återkallas
2017-07-21 [Teknikens Värld]
Tysk bilindustri har kommit överens med landets politiker om en plan för att rena utsläppen från landets dieselbilar – för att undvika dieselförbud. Samtliga dieselbilar i landet med årsmodell 2009 och framåt ska återkallas och få uppdaterad mjukvara.
Läs mer på Teknikens Värld

Här laddas elbilen i lyktstolpen
2017-07-19 [Teknikens Värld]
Ett projekt i Askersund möjliggör laddning av elbilar i lyktstolpar. Fler kommuner kan vara på gång.
Läs mer på Teknikens Värld

Tesla Model 3 – första exemplaret till Elon Musk
2017-07-10 [Teknikens Värld]
Nu är produktionen av Tesla Model 3 igång och första exemplaret rullade i söndags av produktionsbandet. Elon Musk och hans Tesla Inc (heter inte Tesla Motors längre) höll vad de lovat den senaste tiden. Nya instegsmodellen Model 3 skulle börja tillverkas i juli i år, och så blev det.
Läs mer på Teknikens Värld

Volvo ska bara tillverka elbilar
2017-07-05 [GP.se]
Alla Volvo-bilar som lanseras från 2019 ska vara helt eller delvis drivna på el. Det berättar Volvo i ett pressmeddelande.
Läs mer på GP.se

Detta irriterar oss mest i trafiken
2017-06-22 [Teknikens Värld]
Så här inför årets största trafikhelg – midsommar – har en undersökning genomförts för att ta reda på vad svenska bilister irriterar sig mest över i trafiken. Föga förvånande är det utebliven blinkersanvändning som toppar, men även bilister som kör för långsam ligger högt i listan.
Läs mer på Teknikens Värld

Google-bilen pensioneras
2017-06-19 [Teknikens Värld]
2013 skissades den fram och 2014 gjorde den debut men redan nu går den i pension – Googles självkörande bilmodell Firefly.
Läs mer på Teknikens Värld

Volvo XC90 återkallas för bältesproblem
2017-06-19 [Teknikens Värld]
Det har upptäckts ett problem med bilbältet på tredje sätesradens högersida i Volvo XC90 årsmodell 2017. En liten komponent som rör bältesförsträckaren kan i ett värsta scenario lossna och studsa runt i bagageutrymmet och eventuellt också i övriga kupén vid en kollision.
Läs mer på Teknikens Värld

Nya omvägar i Göteborg i sommar
2017-06-16 [SVT Nyheter]
Redan nu på måndag startar tre byggprojekt som påverkar trafiken, bil som båt. Och spårvagnarna till Hisingen förstås.
Läs mer på SVT Nyheter

Elbilars batterier påverkar klimatet kraftigt
2017-05-29 [Teknikens Värld]
En ny rapport belyser den påverkan på klimatet som tillverkningen av elbilsbatterier utgör. Att tillverka ett endaste elbilsbatteri motsvarar många tusentals mils körning med en bensin- eller dieselbil.
Läs mer på Teknikens Värld

Tyskland utökar miljözoner
2017-05-24 [Vi Bilägare]
Planerar du bilsemester i Tyskland i sommar? Se till att du har dekal i vindrutan, annars kan det bli böter.
Läs mer på Vi Bilägare

Självkörande bilar nu tillåtet i Tyskland
2017-05-15 [Teknikens Värld]
Nu tillåts biltillverkare testa självkörande bilar på det tyska vägnätet. Goda nyheter för de tyska biljättarna.
Läs mer på Teknikens Värld

Nytt elbilsbatteri – laddar fullt på fem minuter
2017-05-15 [Teknikens Värld]
StoreDot är sedan tidigare mest kända för sina batterier till telefoner som ska kunna laddas fullt på max en eller två minuter. Nu tar de dock ett kliv upp och presenterar en liknande batteriteknik avsedd att implementeras i elbilar.
Läs mer på Teknikens Värld

Här tas Hisingsbrons första spadtag
2017-05-13 [SVT Nyheter]
Det första officiella spadtaget av Hisingsbron, som ska ersätta Götaälvbron i centrala Göteborg, togs under lördagen. Om fyra år ska bron vara färdigbyggd.
Läs mer på SVT Nyheter

Bilen som gav världens första fortkörningsbot
2017-05-12 [Teknikens Värld]
I ärlighetens namn ser den knappt ut som en bil. Men denna Benz från 1896 ordnade faktiskt bilhistoriens först fortkörningsbot.
Läs mer på Teknikens Värld

Regeringen vill ge cyklister större frihet i trafiken
2017-04-28 [Teknikens Värld]
Enligt Trafikanalys har cyklandet i Sverige minskat sedan mitten av 1990-talet. 2014 cyklade svenskarna i genomsnitt 530 000 mil – om dagen! Det är en nedgång med 16 procent jämfört med 1995.
Läs mer på Teknikens Värld

<<- Första sidan <- Föregående  | Nästa -> Sista sidan ->>

Warning: include(../v5/start/inc_middle.php): failed to open stream: No such file or directory in /customers/0/7/5/trafikradion.se/httpd.www/news/index_news.php on line 247 Warning: include(): Failed opening '../v5/start/inc_middle.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/0/7/5/trafikradion.se/httpd.www/news/index_news.php on line 247