hem stockholm goteborg malmo kontakt annonsera media
             
T News
De nya registreringsskyltarna kommer tidigare än väntat
2018-03-03 [Teknikens Värld]
12,1 miljoner. Det är antalet kombinationer som dagens system, infördes 1972, för registreringsnummer med tre bokstäver och tre siffror kan ha. Prognosen från Transportstyrelsen var att dessa skulle räcka fram till 2019 – men nu har de fått tänka om.
– Vi trodde att de skulle räcka fram till 2019 men det har sålts så många nya bilar att de redan börjar ta slut, säger Christofer Kärrdahl, verksamhetsutvecklare på Transportstyrelsen till Aftonbladet. Den nya skylten, som nu ska börja användas från och med det fjärde kvartalet i år, kommer att ersätta den sista siffran med en bokstav. Denna ändring ökar antalet möjliga kombinationer från 12,1 miljoner till 39 miljoner. Än så länge har inget exakt datum spikats för lanseringen. Det första steget är testa registreringsskyltarna i alla system och hos alla aktörer som berörs.
Läs mer på Teknikens Värld

nyheter@trafikradion.se

Volvo visar världsunik cyklistdetektering.
2013-03-05 [Volvocars.com]
Fotgängar- och cyklistdetektering med full autobromsning består av en radarenhet inbyggd i bilens grill, en kamera monterad framför den inre backspegeln och en central styrenhet. Radarns uppgift är att upptäcka föremål framför bilen och bestämma avståndet till dessa.
Läs mer på Volvocars.com
Nu är vi igång...
2013-03-01 [Trafikradion.se]
Nu börjar insamlandet och producerandet av nyheter och info inom trafik, motor och väginfo.
Läs mer på Trafikradion.se

<<- Första sidan <- Föregående  |

 


Vi letar sponsorer, partners och andra som är intresserade av att trafikradion.se kan utvecklas vidare. Vi utmanar de större aktörerna med ett snabbare och smartare sätt att arbeta på. Vi bygger och arbetar i mindre moduler som är lätta att pussla med.


Har du idéer och synpunker på innehåll så tveka inte att höra av dig. Gärna via Facebook eller mail.

facebook